h1

Különbség a Cashflow 101 és 202 között

2011. március 28.

Mint tudjuk, a piacok 3 trend szerint mozognak: bika (emelkedő), medve (eső) vagy csatornában oldalazó. 1919 és 2000 között a történelem legnagyobb bika piaca volt. A Cashflow 101-et ilyen piacra tervezték. Ha csődbe kerülsz a 101 játékban, akkor valami nagy marhaságot csináltál. Majdnem lehetetlen becsődölni. A 101-et könnyű, felfelé trendelő piacra tervezték, ahol nincsenek problémák. Alapismeretek oktatására való. A 202 más. Arra tervezték, hogy mindhárom trendtípust magában foglalja. A 202 megtanítja, hogyan kereshetsz pénzt emelkedő, eső ill. oldalazva mozgó piacon.

Miben különbözik a Cashflow 101 és a 202?Tehát a 202 haladó formája a 101-es játéknak. Határozottan javaslom, hogy a Cashflow 101-et legalább 10-20 alkalommal játszd, mielőtt nekifognál a 202-nek. Megfelelő alapismeretekkel kell rendelkezned, mivel a 202 technikai elemzők számára készült.

Tehát, ha profi, kiművelt befektetővé szeretnél válni a valódi befektetések világában, akkor jó fundamentális és technikai készségekkel kell rendelkezned.

A Cashflow 101 megadja a fundamentális, a 202 pedig a technikai tudást.

Jelenleg létezik a 101-nek elektronikus változata, a 202-nek még nincs ilyen.

A Cashflow 101-et 1984-ben alkották meg. Kezdetben a 101 és a 202 egy játékdobozban került a piacra. Azok az emberek, akik nem értettek a fundamentális és a technikai elemzéshez, nem tudtak vele játszani. Ezért nemrégiben két részre választották a játékot, külön árulják a 101-et, amely tisztán fundamentális alapokra épül, és a 202-t, ami pedig fundamentális és technikai alapokra. Miért? Mert a való életben is így van: a piacon hol emelkedő, hol eső trend van érvényben.

Azok, akik azt mondják neked, hogy a piac emelkedése várható, álmodoznak, vagy szerencsejátékosok, vagy spekulánsok. Emelkedhet a piac, de nem számítok rá, akár esik, akár emelkedik, pénzt csinálok mindkét esetben. Ezt keresik a profi befektetők. És miért kedvelik, ha bezuhan a piac? Mert alacsony áron tudnak piacra lépni. Csak az amatőrök számítanak arra, hogy a piac hosszú távon felfelé trendel, és őket várhatóan kisöprik.

A 202-es játék sokkal nehezebb, mert nemcsak az alapismeretekre kell figyelni, mint például a pénzáram, tőkenyereség, hanem opciók is vannak, a piac hol felfelé, hol pedig lefelé trendel, shortolhasz. A 202 inkább a valós életet tükrözi, ha nem vagy észnél, egy pillanat alatt kisöpörnek, és mindent elveszítesz. Hasonlóan a legutóbbi ázsiai vagy orosz válsághoz, vagy a NASDAQ és az NYSE 2000 és 2003 közötti zuhanásához.

A 202 ereje a két készség kombinációjában rejlik, magában foglalja a könyvelést, az opciókat, a biztosítást, a nagyobb rizikót, vagyis okosabb leszel tőle. Ez nemcsak játék, ez a valóság játékos formában, ahogy valódi világpiacon folyik a játszma. Te pedig, már mint igazi befektető léphetsz ki a valós játéktérre a játékban megszerzett készségekkel. Minél többet játszod, annál okosabb leszel. Tanítsd embereknek, mert minél több embert állítasz kihívás elé, annál okosabb leszel. És soha nem fogsz félni, vajon emelkedik-e vagy esik a piac. Nem törődsz vele, mert bármerre menjen is, pénzt keresel vele.

Hozzászólás